Konkurs za izradu idejnih rešenja za nastup na sajmu nameštaja u Milanu

Bez autora
Jul 27 2011

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) objavila je konkurs za izradu idejnih rešenja industrijskog dizajna u cilju međunarodne promocije srpske dizajn scene. Zadatak konkursa je izrada idejnih rešenja za deset kategorija proizvoda (sto, klub sto, radni sto, tapacirana garnitura, fotelja, podna lampa, stona lampa, stolica, polica za knjige i čiviluk) koji će biti izloženi na sajmu u Milanu. Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička lica i privredna društva sa teritorije Republike Srbije. Učesnici su obavezni da u okviru konkursa dostave sledeću dokumentaciju: Profesionalnu biografiju i portfolio i idejno rešenje projekta – tehnički crtež sa konstruktivnom razradom i 3D prikaz dostaviti u elektronskoj formi u zipovanom obliku (“zip” i “rar”), u formatima PDF ili JPG (rezolucija 640x480 dpi), uz detaljan opis idejnog rešenja.

Konkurs za izradu idejnih rešenja za nastup na sajmu nameštaja u MilanuAgencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) objavila je konkurs za izradu idejnih rešenja industrijskog dizajna u cilju međunarodne promocije srpske dizajn scene.

Zadatak konkursa je izrada idejnih rešenja za deset kategorija proizvoda (sto, klub sto, radni sto, tapacirana garnitura, fotelja, podna lampa, stona lampa, stolica, polica za knjige i čiviluk) koji će biti izloženi na sajmu u Milanu.

Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička lica i privredna društva sa teritorije Republike Srbije.

Učesnici su obavezni da u okviru konkursa dostave sledeću dokumentaciju:

  1. Profesionalnu biografiju i portfolio;
  2. Idejno rešenje projekta – tehnički crtež sa konstruktivnom razradom i 3D prikaz dostaviti u elektronskoj formi u zipovanom obliku (“zip” i “rar”), u formatima PDF ili JPG (rezolucija 640x480 dpi), uz detaljan opis idejnog rešenja.

Prijava na konkurs se vrši putem internet portala www.creativespaceserbia.com

Kriterijumi za ocenjivanje:

  • inovativnost;
  • umetnički utisak;
  • funkcionalnost;
  • tehnička izvodljivost;
  • ekološki aspekt proizvoda.

Odabrani radovi imaće priliku da se predstave u okviru srpskog nacionalnog štanda na “Fuori Salone” (Zona Tortona), manifestaciji koja se održava u okviru internacionalnog sajma nameštaja u Milanu, u aprilu 2012. godine.

Žiri će odabrati idejna rešenja iz svake kategorije, na osnovu kojih će biti izrađeni eksponati, koji će se predstaviti u okviru srpskog nacionalnog štanda na najvećem svetskom sajmu nameštaja.

Troškove izrade svih prototipova obezbediće SIEPA.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2011. godine.

Propozicije konkursa i sadržaj konkursne dokumentacije mogu da se preuzmu ovde.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti elektronskim putem na: milos.curcin@siepa.gov.rs

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik